Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Partier kritiska till möte om konstgräs

Partier kritiska när S-företrädare kallar till möte för mer fart i frågan om konstgräsplan och tält eller hall.

Politiska partier i Ljusdals kommunfullmäktige är av Örjan Fridner (S), ordförande för kommunens energiföretag, och kommunalrådet Leif Persson (S) inbjudna till ett möte på onsdagskvällen om konstgräsfrågan för fotboll.

"Efter att ha samtalat med företrädare för fotbollsföreningarna har vi uppfattat att utvecklingen angående denna sak har stött på en rad svårigheter – som bör lösas så fort som det går", heter det i inbjudan.

Där står också att Mikael Sagström och Stefan Lindqvist från de samlade fotbollsföreningarna inleder mötet med en nulägesbeskrivning och sedan svarar på eventuella frågor.

Yvonne Oscarsson (V), förste vice ordförande i kommunstyrelsen, är kritisk till inbjudan.

– Här frågar jag ansvariga chefer här på kommunen, som har med konstgräsfrågan att göra, kommunens administrativa chef och till och med kommunalrådet. Ingen tycks veta något om mötet. När inbjudan kommer bara någon dag före mötet, som dessutom är i påskveckan, tänker då inte vårt parti delta, säger Yvonne Oscarsson.

Även László Gönczi (MP) har ställt sig undrande till mötet och har begärt svar om frågor som kan komma upp.

– Som ordförande för Ljusdal Energi har jag blivit kontaktad av föreningsföreträdarna som uttryckt oro för tidsaspekten. Därför går jag vidare och sammanför dem med partierna. Det är ändå partierna som är aktörerna i en representativ demokrati och kommunfullmäktige har redan sagt sitt i sak om att satsa 9 miljoner kronor på konstgräs på Älvvallen, säger Örjan Fridner.

Oppositionsrådet Lasse Molin (M) är också undrande.

– Vad jag har hört av kommunchefen är det inget underligt med det här ärendet. Men jag ska ändå gå på mötet och lyssna, säger Molin.