Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parksommar med bredd

Sista helgen i maj är det premiär årets parksommar i Bollnäs. För Långnäsparkens arrendator Anders Callmyr innebär det starten på ett långt, hektiskt och enligt egen utsago alldeles underbart "sommarjobb".

30 maj öppnar parken för allmänheten med Fredagsrock och dagen efter vankas hårdrock i form av minifestivalen Bollnäs Metal Rules. Allt är klart för en parksommar som Anders Callmyr beskriver som bredare än någonsin.

– Spännvidden på arrangemangen har nog aldrig varit så här stor tidigare. Vi känner att det verkligen erbjuds något för alla, precis som det ska vara i en folkpark.

Brännbollsyran är som vanligt den riktigt tunga pjäsen, om man ska snacka folkfest med betoning på "folk". I år fyller yran tjugo och den har egentligen bara blivit populärare och större för varje år. Ett enda lag har varit med under alla år, hemmagänget Halvar och Jygge. Den här sommaren har fler lag än någonsin anmält sig tidigt, noterar Anders Callmyr.

– Det finns platser kvar än, men många verkar vara ute i god tid med anmälan i år.

När Brännbollsyran föddes, kände Callmyr direkt att den skulle kunna utvecklas till en populär tradition. Nu har han samma känsla för Skruvat & Klart, som arrangeras för tredje sommaren. Brolle är årets huvudattraktion artistmässigt på den här "motorweekenden" som bjuder på en bred palett av fordon från förr och nu.

– Vissa grejer sätter sig direkt, de känns bara så rätt. Skruvat & Klart är ett sånt arrangemang.

Paret Anders Callmyr och Anna Joners tar sig an sommaren i parken med samma aptit som vanligt:

– Lusten finns än, den vaknar varje vår. Det är så fantastiskt charmigt att få jobba med en folkpark.