Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parkköp klart om politikerna vill

Redan 1 november kan hela Ljusdals folkpark vara i kommunens ägo.

Annons

På kommunstyrelsens möte den 6 oktober väntas ett avtal vara klart och vänta på politikernas klartecken.– Vi är i princip överens med nuvarande ägaren om ett avtal som gäller under förutsättning att politikerna ställer sig bakom detta, säger Stig Olson, chef för samhällsutvecklingsförvaltningen.

Politikerna i kommunstyrelsen får vid oktobermötet också ett beslutsförslag om upprustning av Ljusdals folkpark.

– Det ser inget vidare ut i parken just nu. Så det kommer ett förslag till kommunstyrelsen om vad vi anser vara viktigast att satsa på just nu vad gäller upprustning, säger Stig Olson.

Redan vid förra sammanträdet med kommunstyrelsen i början av september fanns det en kalkyl på vad det kostar att rusta parken. Men då ville politikerna ha mer vetskap om vad parken kostar och vad den ska användas till.

De mest akuta behoven inne på ”den gröna delen” kostar 437 500 kronor att lösa. För en mer attraktiv lekmiljö, belysning, rabatter och allé behövs ytterligare drygt 750 000 kronor. Plus cirka 1,5 miljoner kronor för toalett- och vaktmästeribyggnad.