Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paradisdalen – flera företagare i nytt samarbete vid Ystegårn

Flera företagare planerar att flytta sin verksamhet till Ystegårn i Hillsta för ett nytt samarbete. Bland annat flyttar ett mejeri till platsen.

Nu blåser nya vindar vid Ystegårn i Hillsta. Det är flera starka kvinnor och företagare som planerar ett samarbete och gemensam marknadsföring under namnet Paradisdalen. En av de som ansluter sig är Johanna Hildingsson från Forsa gårdsmejeri.

– Jag har hållit till nästgårds på Sörhoga lantgård, men flyttar nu mitt mejeri till nya lokaler här på Ystegårn, säger Johanna Hildingsson.

Hon är fjärde generationen som bedriver mejeri och tycker att det är både glädje och tyngd som kommer med ansvaret.

– Det är jättekul att kunna föra matkulturarvet vidare, men det är också ett stort ansvar.

Hon har länge sökt en ny lokal och när den dök upp på Ystegårn bestämde hon sig snabbt för att ta den.

– Det känns jättekul, speciellt nu när det också blir ett samarbete med andra, för det kan ju bli lite ensamt att jobba ibland.

Läs även: Se alla möjligheter för turismen

Hygienen är otroligt viktig när det gäller mejeriprodukter och den nya lokalen är perfekt för ändamålet.

– Jag har själv gått ystningsutbildning där man får lära sig allt om den mikrobiologiska biten. Det är jätteviktigt att kunna.

Samarbetet hon nämner innebär att hon tillsammans med flera andra kvinnliga företagare kommer att lansera sig på Ystegårn under samlingsnamnet Paradisdalen.

– Det kommer att bli mejeri, såperi, handelsbod, djur med mera och naturligtvis restaurangen och Hälsingegården som redan finns.

Läs även: Proppen ur för ungt Hudikpar

Läs även: Virtuell teknik till Hillsta

För Johanna Hildingsson som förutom ostkaka även ska tillverka olika sorters ostar, är det lokalproducerade väldigt viktigt.

– Jag köper in min råvara här i området kring Näsviken. Det känns jätteviktigt för mig att gynna de lokala bönderna.

Det nya mejeriet beräknas vara klart till hösten, men redan nu till Hälsingegårdsdagarna sista helgen i maj, kommer de att smygöppna handelsboden.