Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pär Törnberg om sin framtid i Ljusdal: "Klart att elitserien drar fortfarande"

Pär Törnberg och Ljusdal är ännu inte överens om ett nytt kontrakt. Nu kommenterar 34-åringen själv spekulationerna om sin bandyframtid. – Vi för en dialog, säger han.

Ljusdals BK kallade till presskonferens under fredagen. Där presenterades som väntat att 42-årige Micha Svechnikov återvänder till den allsvenska klubben efter många års spel i Ryssland.

Ljusdal hade också förhoppningar om hinna göra klart med Pär Törnberg om en kontraktsförlängning. Men parterna står fortfarande en bit ifrån varandra.

– Vi för en dialog. Men just nu vet jag inte hur min livssituation kommer att se ut. Jag blir klar med en undersköterskeutbildning i juni.

LÄS MER: Ljusdals klubbchef om Törnberg: "Jag hade hoppats att han skulle vara här i dag"

Är det andra klubbar inblandade också?

– Jag tänker inte nämna några namn. Det finns förfrågningar och jag har sagt samma sak till alla. Jag är inte riktigt klar med vad jag vill göra. Men det är klart att elitserien drar fortfarande.

– Om jag ska spela i allsvenskan finns det bara LBK. Jag trivs bra och det ser ut att bli ett intressant och spännande lag.

Hur mycket påverkar det att Micha Svechnikov spelar där nästa säsong?

– Det är inte negativ direkt. Han är en fantastisk spelare.

LÄS MER: Micha Svechnikov är tillbaka hemma i Ljusdal: "Har utsatt relationer för risiga prövningar"

Pär Törnberg tittade själv på presskonferensen som direktsändes på bandypuls.se . Och på den kommenterade klubbchefen Ola Bengtsson bland annat kontraktsläget med mittfältaren med nummer 28 på ryggen: ”Det retar mig att han inte är här i dag, det är därför jag har hans tröja på mig, lite ironiskt”.

Pär Törnberg igen:

– Det tolkar jag som att han ville ha det klart. Det förstår jag och har all respekt för. Men som sagt, jag tänker inte ta ett beslut när jag inte riktigt klar med vad jag vill göra.

Hur länge dröjer det innan du kan göra det?

– Det är svårt att sätta en deadline. Men det får inte bli som i fjol när det drog ut till oktober. Det kommer att gå snabbare.