Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pär Törnberg klubblös igen: "Det finns några dörrar öppna"

På tisdagen bröt Ljusdals BK och Pär Törnberg med varandra efter bara en säsong.Så här säger mitttfältaren själv om beslutet:– Det är något i den sportsliga utmaningen som drar.

Pär Törnberg hade en lyckad säsong i allsvenskan och slutade tvåa i den totala poängligan. Men nu har 34-åringen spelat färdigt i Ljusdal – och hoppas på elitserien.

– Jag förstår att han (Ola Bengtsson, klubchef i Ljusdal) vill bygga sin trupp och jag är inte klar med vad jag vill, så det är ett ömsesidigt beslut att det blev så här. Som jag sade till er tidigare så måste jag kolla andra alternativ också, säger Pär Törnberg, som inte hymlar med att han vill tillbaka till elitserien igen.

– Det är ju därsom jag vill spela i. Jag har trivts jättebra i LBK, men det är något i mig i den sportsliga utmaningen som drar, särskilt nu när elitserien ser ut att bli så stark. Det är det sportsliga och min livssituation som avgjorde, även om det hade varit roligt att spela med Micha Svechnikov ett år.

När hoppas du få klart med en ny klubb?

– Det finns några spår och dörrar öppna för mig så får vi se var det tar vägen. Sen är det så klart jobbigt att inte ha något klart än.

Hur bra är du som spelare efter ett år i allsvenskan?

– Det är en jäkligt svår fråga, det märks när det drar igång i höst. Det är så olika vilken roll man har, jag hade en fri roll i LBK och spelade jättemycket. Men jag tror inte jag är sämre.