Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pär nominerad till stort pris

Förra veckan medverkade han i japansk tv och sågs av 110 miljoner tittare.

Nu står det klart att samme Hertsjöbo är en av de nominerade till Social Capitalist Award, det mest prestigefyllda priset inom kategorin samhällsansvar.

Vi har skrivit om Pär Larshans tidigare. I oktober förra året var han nominerad till Årets Intraprenör men lyckades inte nå ända fram.

Tidigare prisades hans miljöarbete vid en ceremoni i EU-parlamentet av självaste Paul McCartney och förra året fick han för Max räkning ta emot det globala miljöpriset Green Awards.

Nu är det dags igen.

Den här gången är han en av de utvalda till det prestigefyllda priset inom området samhällsansvar i svenskt näringsliv. En utmärkelse som ges till förebilder som tidningarna Veckans Affärer och CSR i Praktiken har vaskat fram.

Själv visste Pär Larshans ingenting:

- Jag vet fortfarande inte vem som har nominerat mig, men i måndags fick jag ett samtal om att jag var uttagen. Det känns hur kul som helst.

Social Capitalist Award delas ut i tre kategorier: Årets företag, Årets samhällsentreprenör och Årets samhällsintraprenör.

Det är till den sistnämna kategorin Hertsjöbon Larshans blivit nominerad.

"Han driver kedjans miljöarbete, något som prisats många gånger. Han har också initierat och lett ett projekt som inneburit att Max i dag har anställt funktionshindrade på samtliga restauranger", står det att läsa om nomineringen.

Och om funktionshindrade pratar han gärna:

- Det handlar mycket om en attitydförändring bland chefer. De måste bli medvetna om att alla människor inte är som andra, säger Pär Larshans.

Just nu jobbar han mycket med köttfrågan inom koncernen. Han har även som mål att gå ytterligare ett steg med personalprojektet. I framtiden ska även människor av utländsk härkomst och med andra kulturer integreras i företaget.

- Jag har ett mycket spännande jobb.