Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Par hade stulna porslinsföremål i bilen och knark i bostaden – åklagaren släppde dem på fri fot

Det par som greps tidigt på lördagsmorgonen med misstänkt stöldgods i bilen har nu släppts på fri fot – men misstanken om häleri och narkotikabrott kvarstår.

Klockan sju på lördagsmorgonen såg en polispatrull en bil utan registeringsskyltar på riksväg 83, norr om Bollnäs. När polisen gav dem tecken att stanna försökte de först köra ifrån poliserna – men gav upp inom kort.

I deras bil hittades då misstänkt stöldgods i form av porslinsfigurer. Polisen har dock inte lyckats hitta ägaren till föremålen. Både mannen, som är i 60-årsåldern, och kvinnan, som är i 40-årsåldern, greps och anhölls.

Läs mer: Försökte köra ifrån polisen – två anhållna för häleri

Polisen gjorde därefter husrannsakan i parets bostad i Arbrå och hittade misstänkt amfetamin. Förutom för stöld, alternativt häleri, blev de även misstänkta för narkotikabrott.

Paret är sedan tidigare kända av polisen och dömda för en mängd brott. På tisdagen valde åklagaren att släppa dem på fri fot. De lovade då poliserna att inte begå fler brott under den här veckan.

Läs också: Välkänt par stal bensin från Statoil i Edsbyn