Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Par frias från anklagelser om stöld av hästsläp – döms för flera andra brott

Paret anklagades för att ha tagit ett hästsläp till ett värde av 55 000 kronor. Nu frikänns de i tingsrätten för stölden – men döms samtidigt för flera andra brott.

Paret, en man i 60-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern, är från Söderhamns kommun. Hästsläpet stals i Krokom i januari.

Paret medgav att de varit i närheten av den plats där släpet stals, att de haft tillgång till en bil som liknar den som förekommer på övervakningsbilderna samt att släpet påträffades i närheten av där de bor. Däremot förnekar de all inblandning i brottet.

Tingsrätten friar paret från stölden. Mannen döms däremot för tre fall av grov olovlig körning samt för försök till grov stöld.

Det var efter ett inbrott i en bostad i Arbrå som mannens fingeravtryck hittades på flera ställen. Tingsrätten tror inte på mannens förklaring om att han gått på lägenhetsvisning i huset och att fingeravtrycken i bland annat ett vapenskåp kommer från det tillfället.

Mannen som redan avtjänar ett tre månader långt fängelsestraff sedan i mars, döms nu till fyra månaders fängelse. Dessutom adderas 20 dagar till straffet från en tidigare villkorlig frigivning.

Kvinnan döms till skyddstillsyn för två fall av grov olovlig körning och tillåtande av olovlig körning.