Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Panik sprider sig i ledningen

Jag läste i Ljusdalposten förra veckan att Vänsterpartiet nu tänkte ta ett större ledande initiativ i den kommunala politiken.

Vänsterpartiet, V, och Socialdemokraterna, S, har ju styrt och haft de ledande posterna hela denna mandatperiod. Nu anklagas S av V för att vara initiativlösa och passiva så nu måste vice ordförande i kommunstyrelsen kliva fram och ta över.

Detta agerande är ju mycket förvånande då de har samarbetat i den politiska ledningen hela denna gångna mandatperiod.

Att de båda ledande partierna S och V har varit passiva och initiativlösa i stort sett hela mandatperioden framstår ju med all klarhet. Ännu värre är ju att de även har visat viss oförmåga att i stora viktiga frågor kunnat samarbeta med andra partier. Att då ett av dessa partier så klart hoppar på det andra samverkanspartiet tyder ju på att nu sprider sig paniken i den kommunala ledningen.

De inser säkert också själva att de knappt har lyckats uträtta något viktigt för kommunens bästa, speciellt inte i någon stor fråga typ combiterminalen i Bränta, Östernäs och köpingens framtida utveckling.

Jag anser att det tyder på en svaghet att S och V inte har kunnat förhandla och kompromissa med de andra partierna för att få till de beslut som är så viktiga för kommunens framtida utveckling. Jag anser att både S och V har lika stor del i att det har gått som det har gått.

Nu har vi snart ett nytt val och då får vi se hur den politiska kartan ser ut efter valet.

Jag tycker nu att vi politiker, i de olika partierna, sansar oss och tänker till: Vad kan vi tillsammans göra för denna kommuns befolkning som för denna kommun framåt? Vilka stora viktiga frågor kan vi komma överens om?

Kan vi inte nu lägga prestigen åt sidan och kompromissa så vi får något uträttat?

Nu måste vi politiker skärpa oss, det är vi skyldiga de som nu kommer att rösta på oss i kommande val.

Conny Englund (srd)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel