Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Panetoz ska skapa feststämning när det blir Beach Club Football på Stenö

I samband med Stenöveckan kommer Verkstäderna att ordna Beach Club Football den 1 juli. Det blir en strandfotbollsturnering samt en festkväll med bland andra Panetoz på scen.

Tanken är att det ska bli en folkfest på stranden dit alla är välkomna. Marcus Wågström från Verkstäderna säger att evenemanget kommer att ha en "school's out-känsla" och han är nöjd över att kunnat knyta Panetoz till evenemanget.

– Det är kul eftersom de är aktuella i och med Eurovision och de gör grymma liveframträdanden. De kommer att köra en full show och det kommer att bli skitbra, säger han.

Läs också: Kommunen vill satsa i Stenö

Hela vecka 26 kommer vara fylld av aktiviteter på Stenö havsbad och Beach Club Football kommer att vara på fredag den 1 juli.

En uppblåsbar fotbollsplan ska sättas upp och alla mellan 13 och 20 år kan anmäla ett lag på Verkstädernas hemsida.

– Vi ska försöka få ihop 16 lag. Tjejer spelar mot tjejer och killar mot killar, säger Daniel Pettersson från Verkstäderna.

Läs också: Miljoner till integrationsprojekt – här är alla sökande

Dagen ska präglas av en integrationstanke och de har sökt ett integrationsbidrag för att kunna ordna fler kringaktiviteter, hjälpa till med transporter och boka ytterligare akter till kvällen.

– Vi hoppas kunna få lös lite pengar till det. Vi känner att det är viktigt att göra någonting och kommer att lösa det i vilket fall som helst. Beachfotbollen och Panetoz kommer att bli av, säger Marcus Wågström.

Läs också: Motioner om miljoner till integration i Söderhamn

Läs också: Svenskt mästerskap i integration – omkring 200 ska sysselsättas