Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pamela ny ambassadör för Hudiksvall: "Det här är min stad"

Chefredaktören för Topphälsa blir ny ambassadör för Hudiksvall.

Vad är det som är speciellt med just Hudiksvall?

– Jag gillar folk, stämningen, och Hudiksvallsandan. Den är jag stolt över, säger Pamela Andersson.

Född och uppvuxen i Hudiksvall har Pamela Andersson alltid haft en nära relation till hemstaden. I dag är hennes jobb i Stockholm, men i sommar kommer hon vara i Hudiksvall mer än vanligt.

– Vi har en stuga i Björnsundet utanför Bergön. Vi renoverar, så jag kommer vara väldigt mycket i Hudik, säger hon.

Läs Pamelas sportkrönikor här.

Det är Hudiksvalls Näringslivs AB, kommunens näringslivsbolag, som utser ambassadörerna. Andra ambassadörer som utsetts är längdskidåkaren Daniel Richardsson, Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson, utförsåkaren André Myhrer, folksångerskan Emma Härdelin och skådespelaren Mats Melin.

En stor passion i Pamela Anderssons liv är sporten. Eller kanske är det så att idrotten är Pamela Anderssons passion helt enkelt. Punkt slut.

– Det låter stort, men sport, det är livet. För fyra år sedan gifte jag mig med en tidigare förbundskapten för svenska landslaget för längdskidor. Så även där var sporten med och spelade in, säger hon.

Under uppväxten spelade Pamela Andersson handboll i Hudiksvalls ABK, och var även tränare för laget och för Strands IF:s herrar. I sitt jobb som chefredaktör har användning för sporten. Den finns med överallt.

– När jag kommer till jobbet ser jag på mina medarbetare som ett lag. En är backen, en är slitvargen och en är den som kan komma med det oväntade. Varje person är en del av ett lag. Det är det sporten som lärt mig. Alla måste dra åt samma håll. Annars går det åt skogen.

Varför är idrotten viktig för Hudiksvall?

– Den förenar oss. Den är viktig för alla småstäder. Den förenar familjen, eller ungdomar från olika områden. Det är viktigt. Den är ett sätt att leva.

För två år sedan blev Pamela Andersson årets journalist där hon prisades för sin bok och sina krönikor, som bland annat handlar om hur det är att leva med en hjärntumör. För att överleva använder hon idrottens sätt att tänka.

– Jag ser mig inte som sjuk. Jag ser det som att jag har en skada och behöver rehab och träna för att komma tillbaka.