Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Palm och Olivensjö imponerade i X-cupen

Henrik Palm imponerade med friska körningar när X-cupen i folkrace inleddes på Helsinge Motorstadion i Söderhamn.
Facit blev en andraplats i seniorklassens A-final – med snudd på mera...

Annons

"Henke" har nu tagit klivet upp i seniorklassen. Här knep Ilsbokillen två heatsegrar samt en andraplats i kvalet, tillsammans 19 poäng – en summa som oftast brukar räcka till A-final. Dock inte denna gång. Istället hamnade Henrik i B-finalen.

Här blev det tuffa tag i det inledande skedet med flera bilar jämsides i den första kurvan efter start.

Men när dammet lagt sig kunde publiken, 370 betalande, konstatera att Henrik Palm toppade fältet. Det fortsatte han sedan att göra till dess att målflaggan fallit.

Därmed blev det trots allt A-final. Och återigen tillhörde Henke frontfigurerna, med kamp mot Toivo Rotvik, Hofors, i det inledande skedet.

Efter det att Gestrikes Anders Persson passerat dem båda satte Henrik upp en klappjakt på förstaplatsen. Han gjorde sitt bästa för att stressa Persson till ett misstag, men fick till slut hålla tillgodo med att sluta tvåa.

I juniorklassen tog 16-årige Albert Olivensjö – boende i Delsbo och tävlande för Ljusdals MS – två andraplatser samt en tredje i kvalet. Sviten var tillräcklig för en biljett in i B-finalen. Här blev Albert trea.