Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pallplatser för Kevin

Det blev en slutlig tredjeplats för Kevin Engman i årets JTCC Clio cup.

Annons

Avslutningen i mästerskapet ägde alltså rum på Solvalla travbana, som i en hast gjorts om till racingarena. Asfaltslingan var (av utrymmesskäl) av det kortare slaget och bestod av hela sex tvära kurvor. Svårt att göra omkörningar och därför blev fredagens tidskval mer avgörande än vanligt.

Här blev Kevin Engman tvåa, tre tiondelar efter Andreas Wernersson från Kvänum.

Jag var snabb i starten i det första racet på lördagen, men fick hålla tillgodo med tredje plats i mål, berättar Kevin.

Som startade från tredje rutan i det andra racet senare på eftermiddagen.

Körde förbi Wernersson direkt efter start och höll sedan den placeringen, fortsätter han.

Vann denna gång gjorde Joakim Forsell. Andreas Wernersson slutade trea, vilket räckte för att ta den totala förstaplatsen i mästerskapet på samma poäng(!) som Marcus Fluch. Bättre placering i det sista racet för året fällde avgörandet...

Kevin Engman behöll den tredjepl ats som han hade i tabellen redan innan finalhelgen.

Robert Svensson knep sjätte tid på fredagens kvalificering, vilket var bra gjort med tanke på att det bara var tredje tävlingen i JTCC för hans vidkommande. Tråkigt nog blev inte lördagen lika rolig.

– Ja g gjorde en dålig start i det första heatet och fick en smäll på vänster framhjul så att styrstaget kroknade. Bilen blev svårkörd och tempot därmed inte det bästa, förklarar Robert.

Som råkade ut för samma fenomen även i det andra heatet. Slutade tionde båda gångarna.

KURT ELIASSON