Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pallplats direkt för Svensson

En tredjeplats samt ett brutet race.
Säsongen är igång för Söderhamns 18-årige racingförare Robert Svensson.

Annons

Robert satsar vidare i klassen Formel Renault 1,6. I helgen var det säsongspremiär på Skövde flygplats, en ”ny” provisorisk anläggning för motorsport – där också STCC, JTCC samt V8 Thundercar stod på programmet.

På fredagens tidskörning slutade Robert trea. Han knep därefter samma placering i det första av de båda racen dagen därpå, slagen med endast 16 hundradels sekunder av andraplacerade Ilmari Korpivaara från Finland. Vann med tio sekunders marginal gjorde skåningen Oliver Söderström.

– Jag hade en hård kamp med Ilmari, men vingen var lite för hårt ställd för att få den rätta toppfarten som behövdes för att komma förbi, berättar Robert.

I det andra racet var han trea iväg från start och tog sig snabbt upp på andra plats. Låg ett tag jämsides med ledande Oliver Söderström när det dessvärre var slutkört redan efter ett par körda varv av de totalt 19 stipulerade.

– Växelvajern gick av. Bara att bryta, fortsätter Robert, som trots allt är relativt nöjd med helgen.

– Ja, tredjeplatsen i det första racet sitter bra. Jag har siktet högt i år, förklarar fjolårets SM-tvåa – samt totalfemma i Formel Renault-mästerskapet.

Nästa tävling körs på anrika formel 1-banan Scandinavian Raceway i Anderstorp i slutet på månaden.

– En ny bekantskap för min del. Ska bli spännande, avslutar Robert Svensson.