Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På väg ut i världen via Söderhamn

I juli släpptes deras skiva i England. I höst ska de lanseras i Japan. Men däremellan besöker de Söderhamn. På fredagen spelar I.D.A. på Dr Jekyll & Mr Hyde.

2008 släppte I.D.A. albumet "Code of Conduct". Ida Pihlgren har skrivit några av texterna till skivan.

- Tja, elektronisk poprock med starka refränger, kan man väl säga.

- Inte så mycket ballader, om man säger så. Det kommer att bli drag!
2005 var Ida Pihlgren med i talangprogrammet "Fame Factory".

- Jag hade alltid varit väldigt anti sådana program, så det var jättepinsamt att försöka förklara för folk varför jag skulle vara med. Jag tänkte att det kunde vara en bra erfarenhet. Det var ändå som en skola, vi hade lektioner i dans och sång. Jag lärde mig skitmycket. På det stora hela tycker jag att det var väldigt positivt. Man träffade mycket olika artister. Och bara att få följa med en sådan som Lotta Engberg på några spelningar gav otroligt mycket.

- Eftersom jag var 20 då var jag en av de yngre i klassen. Till exempel var en person som Linda Bengtzing 31. Då vet man mer vad man vill. Jag tyckte allt var roligt. De ville att jag skulle hitta min egen grej och det blev väldigt stressande. Det tar ju ett tag att hitta det.