Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På väg till Rikspucken

Ingen årskull missar möjligheten att tampas med övriga distrikt när TV-pucken byter åldersklass.
På onsdag åker Hälsinglands -93:or till Kungsbacka för att spela i ersättningscupen Rikspucken.

Som klassiska TV-pucken.

Men ändå inte.

Rikspucken är en nyinstiftad turnering som kommit till då TV-pucken sänker åldern ett år med följden att TV-pucken 2009 spelas av pojkar födda 1994. Alla 93:or som därmed missar chansen att bilda tv-puckshög får i stället chansen att kramas i Rikspucken.

Hälsingland hänger med i den nya cupen som det distrikt som får försvara Norrlands färger på västkusten. 18 lag fördelade över tre grupper kommer att göra upp kommande helg. Hälsingland har lottas i samma grupp som Småland, Uppland, Gästrikland, Södermanland och Halland.

– Tufft motstånd förstås. Småland har ju vunnit två år i rad. Men det kan ju vara väldigt olika mellan olika årgångar så det är svårt att sia om chanserna, säger Mats Eklund, Söderhamn som bildar ledarstab tillsammans med Ulf Persson, Bollnäs, Fredrik Sjöholm, Bollnäs, Karl-Erik Blanck, Alfta, och Bertil Eriksson, Alfta.

Hälsinglands lag utgörs av spelare från fem klubbar: fyra från Bollnäs, sju från Söderhamns IK, nio från Hudiksvalls HC, två från Alfta GIF samt en från Järvsö IK. Hälsingegänget har laddat upp med att träna tillsammans och spela hem en U16-cup i Hudiksvall där Mora IK lades på rygg i finalen.

– Det ser stabilt ut tycker jag. Jämnheten är styrkan i laget och det behövs, det blir tuffa dagar, säger Mats Eklund.

Laget kommer att spela nio matcher. Ettorna och tvåorna från varje grupp går vidare till ett nytt gruppspel, samma sak med treor och fyror, femmor och sexor. Via gruppspelen vaskas placeringarna fram.