Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På väg med bastuvagnar

Golv-Nisse Jonsson fick en idé. Han är mannen som omsätter sina ideer i praktiken. Nu bygger han bastu- och badvagnar till försäljning och uthyrning.

Golv-Nisse Jonsson bör man inte skratta åt, snarare skratta med honom istället. Han följer sitt eget huvud, vare sig det handlar om fyrverkerier, hamburgare eller som nu, egenhändigt uppfunna bad- och partyvagnar.

- Det här är den bästa idé jag kommit på! Tanken är att jag ska hjälpa andra att starta. De köper en vagn av mig och hyr ut den i sin tur.

Nisse hade tomma lokaler som behövde fyllas med verksamhet. Han hittade ingen lämplig firma att hyra ut till och tog saken i egna händer. Just nu är de tre som bygger, Nisse själv, brorsan Janne Jonsson och Stefan Wanderö. Samt ett antal kompisar som hugger in där det behövs för stunden.

Det här unika projektet har fått tummen upp på flera håll. 400 000 kronor i EU-bidrag är öronmärkta, 100 000 kronor går till maskiner och tillverkning, 100 000 till produktutveckling och resterande 200 000 kronor till personalutrymmen och ventilation.

Det är bråda tider i verkstaden just nu. Den tredje vagnen, en större altanvagn, ska vara klar till midsommar. Fyra vagnar av olika dimensioner, fyra prototyper, ska det bli. En bastuvagn och en altanvagn är helt klar. Den fjärde vagnen byggs som en partyvagn.

Chassit består av rejäla gamla husvagnar, på det bygger Nisse en bastu alternativt en liten altan och en vedeldad badtunna i aluminium.

Den som vill köpa sig en bastuvagn får räkna med att lägga upp 150 000 kronor. Den minsta altanvagnen kostar ungefär hälften så mycket.