Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På sig själv känner man andra...

Det är väl som ordspråket säger: ”från sig själv känner man andra”, även om fusket bland våra folkvalda snarare är omvänt man sjukanmäler sig sällan trots att man är sjuk, utan uppbär full lön/arvode.

Snömos och lögner, Tomas Tobé med flera (14/9). Det är bara en bråkdel av dem som ni kastat ut från sjukförsäkringssystemet som faktiskt rehabiliterats och numera kan utföra ett förvärvsarbete. I några fall kanske till glädje för dem, men tyvärr på bekostnad av andra i ett massarbetslöshetens samhälle.

De flesta sjuka, som tidigare hade ett åtminstone ekonomiskt drägligt liv, har ni tvingat att ställa sig till arbetsmarknadens förfogande fastän de på intet sätt är arbetsföra. De har fortfarande sin inkomst från försäkringskassan, men nu heter den ”aktivitetsstöd”, eller från kommunernas socialkontor. Och det här är bara toppen av isberget. Vi har en tickande bomb i form av tusentals människor som inom några månader inte längre kommer att få någon sjukersättning.

De som inte kan ställa sig till arbetsmarknadens förfogande har ni ställt utan inkomst helt i linje med er inställning ”arbeta eller dö, vilken dessvärre alltför tydligt lyser igenom era vackra ord om rehabilitering och låga ohälsotal. Tror ni på allvar att svenska folket är så korkade att vi går på era fantasisiffror om hur många som tidigare fuskade till sig ersättning? Men det är väl som ordspråket säger: ”från sig själv känner man andra”, även om fusket bland våra folkvalda snarare är omvänt man sjukanmäler sig sällan trots att man är sjuk, utan uppbär full lön/arvode.

Jörgen Myhrman (V)

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel