Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På scen: Testament

Testament är trash i dess renaste form.

Sekunderna efter att det sista riffet från Dia Psalma tonat ut går Testament på scenen. Plötsligt känns det bara rätt att leran når upp över anklarna, kepsen är dyblöt och killen i jeansväst intill headbangar så han hotar att dra ner alla i närheten i gyttjan - det är trash!

Det är sommarens enda spelning i Sverige för Testament - men de känns laddade som om det vore sommarens enda spelning i världen, vilket bland annat visar sig genom sångaren Chuck Billys konstanta luftgitarrsspel på den övre halvan av det stativ i vilket mikrofonen är fäst. Ingen av de andra i bandet är enskilt några större scenpersonligheter, men Chuck Billys enorma pondus gör att spelningen blir en timmes lång, härlig uppvisning i total scendominans. Bland annat bjöds publiken på alster från bandets, och hela traschscenens, tidiga dagar.