Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På scen: Dimmu Borgir

Dimmu Borgir placerar trummor och keyboards på storleks- och positionsmässigt motsvarande podium på scenen. Det är inte bara, precis som hela deras show, estetiskt tilltalande – utan även väldigt talande för deras musik.

 Men – de får ljudet från keyboarden att bli så hårt att jag tror att om öronpropparna sviker mig och jag förlorar hörseln kommer jag ändå att se Dimmu Borgir igen och röja till det starka tryck som musiken skapar i mitt bröst.

Scenen var alltså läckert uppbyggd och musiken var både hård, energifylld och dessutom grymt bra. Men – för många i den stora publiken är det nog ändå alla eldar och gnistregn showen igenom som utgör den starkaste minnesbilden av Dimmu Borgirs spelning på Rockweekend. Oavsett vad ens minne väljer att lagra var nog många i publiken överens om att de sett och hört norsk black metal när den är som bäst.