Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På scen: Arch Enemy

När Arch Enemy bjöd upp till dans på Rockweekend, var det ingen i publiken som kunde stå still.

Efter att ha ställt in förra årets konsert vid herrgården i Kilafors var det ett revanschsuget band som tog över utomhusscenen efter Mustasch under fredagen.

Med synkroniserad svart klädsel, röda armbindlar och texten "Sverige rockar" på en av bandmedlemmarnas tröja, visade Arch Enemys tyska sångerska Angela Gossow att även kvinnliga vokalister kan growla tung death metal.

Lagom till att bandet klev upp på scenen sprack himlen upp och – den för festivalen sällsynta solen – dränkte scenen i ett gyllene sken.

Och även om Arch Enemys musik passar bäst i en skitig och mörk klubblokal, lyckades de ändå linda in publiken i ett mysigt metal-mörker.

Trots att sångerskan ett tag tappade lokalsinnet och manade på "Sweden Rock"-publiken var det nog ingen som gick därifrån besviken – Chill-a-force rockar!