Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På gång för pilgrimsled

En nordisk pilgrimsled, som bland annat ska gå genom Hälsingland, är under uppbyggnad. I söndags rekognoserades sträckan mellan Undersvik och Järvsö.

Inom organisationen Pilgrimstid arbetar man för att skapa en pilgrimsled från heliga Birgittas födelseort Finsta i Uppland till Nidaros i Norge. Leden är tänkt att gå genom Hälsingland. Tre arbetsgrupper arbetar aktivt inom Järvsö församling och Färila pastorat för att hitta den lämpligaste vägen genom kommunen.

På söndagen var 13 personer ute för att skogledes rekognosera sträckan från stiftsgården i Undersvik upp mot Järvsö. Tidigare har sträckan Lillbyängarna i Färila upp till Hovra längs den så kallade Flottarstigen rekognoserats.

Mycket återstår innan pilgrimsleden kan bli verklighet. Bland annat måste alla markägare kontaktas för att söka tillstånd att dra leden över deras marker.

Kommande söndag fortsätter rekognoseringen. Då gäller det sträckan från Järvsö upp mot Färila.