Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På 20 år har Hälsinglands Sparbank delat ut 100 miljoner – de har fått pengarna: "Inte klarat oss utan Sparbankens hjälp"

Högs SK i Hudiksvall är en av många föreningar som fått sponsring av Hälsinglands Sparbank i år. Bidraget har gjort att föreningen kunnat fortsätta bedriva livsviktig idrottsverksamhet för barn och ungdomar.
– Det här är en del av vår affärsidé och gynnar alla, säger Anna-Karin Edeborg, marknadschef på Hälsinglands Sparbank.

Hälsinglands Sparbank är inte som andra banker. Istället för att stoppa hela vinsten i ägarnas fickor, går en del av den tillbaka till bygden och samhället. Två av de områden som får ta del av pengapåsen är kultur- och idrottsliv.

– Den lokala stöttningen är en del av vår affärsidé. Föreningslivet känns väldigt angeläget och är viktigt för att en bygd ska vara levande, säger Anna-Karin Edeborg och fortsätter:

Framförallt i idrotten finns det mycket barn och ungdomar och det känns viktigt att stötta sådan verksamhet.

Bidraget består av sponsring eller bidrag och sedan år 2000 har Hälsinglands Sparbank gett tillbaka 100 miljoner kronor.

– För oss är det viktigt att samhället och vår bygd är en så bra plats som möjligt att leva och bo på.

Läs mer om Hälsinglands Sparbanks sponsring och bidrag här

Hälsinglands Sparbank stöttar en mängd föreningar, idrottslag, projekt eller initiativ.

– Vi stöttar allt ifrån ett litet luciatåg till stora satsningar som en konstgräsplan eller en hockeyhall. Vi är en trogen bidragsgivare till Hälsinglands museum som behöver privata bidrag till sin verksamhet. Där har vi satsar på utställningar som riktar sig till yngre. Hälsinglands Sparbank är även stor och stolt sponsor till Glada Hudikteatern, och under tre år har banken haft ett viktigt samarbete med Friends.

– Alla skolor blev erbjudna ett program för att jobba med mobbning. Vi fick mycket bra feedback där skolorna berättar att programmet gjort skillnad.

Vill du bli kund i Hälsinglands Sparbank? Läs mer här

Banken tar emot ansökningar tre gånger per år. Ansökningsförfarandet är okomplicerat och kan göras på bankens hemsida. I år kom 300 ansökningar in. Och det är ingen liten summa pengar som delas ut:

Vi delar ut ungefär fem miljoner kronor per år.

I år fyller Sparbanken 200 år, och Hälsinglands Sparbank 172 år. Banken lyder under sparbankslagen som är en egen bolagsform.

– Det är ett lite annorlunda sätt att driva bank, att vinsten inte går till våra ägare. Vi är en helt fristående bank och en del av vår själ och hjärta är precis det här vi gör. Och ju fler kunder vi har, desto mer kan vi ge tillbaka.

En av de föreningar som fått bidrag från Hälsinglands Sparbank är Högs SK, en liten lokal idrottsförening utanför Hudiksvall.

Martin Parling är engagerad i föreningen, både som ledare, kassör och fotbollspappa.

– Vi har sökt och fått dels rena pengar men också investeringsbidrag så att vi kunnat investera i några fotbollsmål. Det var väldigt välkommet, ett mål kostar åtskilliga tusenlappar, berättar han.

Här kan du läsa om allt Hälsinglands Sparbank gör i samhället

Föreningen har ungefär 150 aktiva medlemmar mellan 6 och 18 år.

– Det går 70 elever på skolan, alltså kommer det en hel del barn och ungdomar utifrån. Det är ett gott betyg till oss. Allt vi gör vevar vi runt med ideella krafter och vi hade ett stort behov av att köpa in fotbollsmål, vilket vi nu kunde göra tack vare Hälsinglands Sparbank.

Hälsinglands Sparbank grundades med syftet att bidra till ökat välstånd och en tryggare tillvaro genom finansiell planering - läs om Hälsinglands Sparbanks vision, affärsidé, motto och värdeord här

Kort om Hälsinglands Sparbank:

● Kontor: Hudiksvall, Delsbo, Järvsö, Lucksta.

● Telefon: 0650-371 00.

● E-post: info@halsinglandssparbank.se

● Hemsida: https://www.halsinglandssparbank.se/

● Sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn.

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Hälsinglands Sparbank och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.