Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

P-problem i Ljusdal på väg att lösas

Nu är man på god väg att lösa parkeringsproblemen på Lantmätargatan i Ljusdal. Genom att skapa mer effektiva parkeringsytor inne på Rosehills område samt på en allmän parkering intill en vändplan hoppas man att problemen ska kunna lösas.

Verksamheten vid Rosehills har under senare tid svällt och alltfler besökare har kunnat räknas in dels vid handelsträdgården, dels vid kulturföreningen Humlas aktiviteter. Det har lett till att antalet parkeringsplatser i området inte har räckt till, speciellt under populära handelsdagar. Det i sin tur har orsakat störningar med boende i bostadsföreningen Strömstaren, närmaste granne som fått se sina parkeringsplatser och en del av kommunal parkmark utnyttjas av besökare för parkering.

De lösningar som nu är på väg att tas fram är ett direkt resultat efter ett möte som för någon vecka sedan hölls, där representanter för Rosehills, Humla och kommunens samhällsbyggnadsförvaltning deltog.

Kommunens planingenjör Maria Andersson har fått uppdraget att tillsammans med ägarna av Rosehills ta fram ett förslag till en effektivare parkeringsplats inne på Rosehills mark.