Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

P-platser för personalen

Ett 60-tal kommunanställda fick nyligen sina avtal om motorvärmarplatser på stadshusparkeringen uppsagda – eftersom det inte är tillåtet med reserverade platser där.

Nu finns förslag på andra lösningar för personalen – bland annat vid Schenströmsparken eller ovanpå Lindexhuset.

Annons

innebär att 30 platser hyrs intill Odd Fellow-huset vid Schenströmsparken, på motsatta sidan av järnvägen.

De platserna täcker inte hela behovet, utan måste kompletteras med förslagsvis 15 platser bakom stadshusets låghusdel – och 22 av de 65 platser som tidigare var reserverade på stadshusparkeringen.

För att platserna bakom stadshuset och på stadshusparkeringen ska kunna reserveras, måste dock detaljplanen ändras – så att marken blir tomtmark i stället för gatumark. Och det är osäkert om det kan bli klart före vintern.

är övre parkeringsplanet på Lindexhuset (som ägs av företaget Sjaelsö och nu byggs om till galleria). Där skulle 50 platser kunna samutnyttjas av 65 anställda.

Om inget av huvudalternativen kan genomföras – eller om delar av dem inte fungerar – kan det bli aktuellt att använda de 15 tillfälliga parkeringsplatserna mittemot missionskyrkan vid Våggatan.