Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oxtorgets hälsocentral i Söderhamn bäst i år igen: "De bryr sig om patienterna"

Återigen är det Oxtorgets hälsocentral i Söderhamn som är den mest omtyckta i Gävleborgs län.
– De har duktiga läkare och de bryr sig om patienterna, säger Helen Lundberg, patient på Oxtrogets hälsocentral.

I den charmiga tegelvillan belägen i centrala Söderhamn möts besökarna av Lena i receptionen.

I Sveriges Kommuner och Landstings, SKL, årliga patientenkät, där patienterna får tycka till om hälsocentralernas bemötande och tillgänglighet, stod det klart att Oxtorgets hälsocentral återigen var mest uppskattad av sina patienter.

Läs mer: Lista – här är Hälsinglands bästa hälsocentraler

– Det är ju roligt naturligtvis, och det är ju våra medarbetares förtjänst såklart det är dem som träffar våra patienter varje dag, säger Robert Hill som är verksamhetschef för Oxtorgets hälsocentral sedan fem år tillbaka.

Anledningen tror han är hälsocentralen storlek, med få anställda som har arbetat tillsammans under många år.

– Det är ju bemötandet som är det centrala på en ganska liten hälsocentral. Det är nog så att om man går här som patient eller anhörig över tid så tror jag att man känner igen våra medarbetare. Och det tror jag är viktigt.

Sedan 2011 är de det privata Doktorama som driver både Oxtorgets och Söderhamnsfjärdens hälsocentral i Söderhamn. Det som kännetecknar de båda hälsocentralerna är att de har fasta läkare, menar Robert Hill.

– Vi försöker att satsa mycket på våra läkare som jobbar, så att de ska trivas och ha det bra. Kontinuitet på personalsidan oavsett yrkesgrupp inom primärvården är väldigt viktigt.

Distriktssköterskan Therese Tillander har arbetat på Oxtorgets hälsocentral i två år och känner att hon snabbt blev en del av teamet.

– Jag känner att vi är en väldigt tight grupp och de är det som gör att det är roligt att jobba tillsammans. Och jag tror att patienterna känner det i atmosfären, att vi har det trevligt och att det är roligt att jobba tillsammans.

Läs även: Söderhamns hälsocentraler fortfarande bland de bästa

Hon tycker att det är jättekul att de genom enkätundersökningen blir uppskattad för det jobb de gör och att patienterna trivs och gärna återkommer.

– Det är viktigt när man möter patienter att man har en öppen kommunikation och att man kan ha roligt tillsammans, och att de känner att vi har tid med dem. Att de kan komma in och känna den värmen.

Helen Lundberg har varit listad vid Oxtorgets hälsocentral sedan den startade.

– Om man ringer får man snabbt en tid, det är duktiga läkare och de bryr sig om patienterna. Man får ofta träffa samma läkare så att man slipper att ta hela historien om igen.

Har ni någon plan på att öppna fler hälsocentraler i Hälsingland?

– Nä än så länge räcker det med tre, säger Robert Hill.

Äntligen! Nu finns Helahälsingland som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik