Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovisst för bowlinghallen

Bowlinghallen behöver spara pengar. Samtidigt väntar stora utgifter i form av säkerhetsinvesteringar.

Bowlinghallen dras med en budgetavvikelse på 400 000 kronor. Fritidsavdelningen i kommunen har därför, på uppdrag av Kultur och samhällsutvecklingsnämnden (KUS), utrett möjligheten för bowlinghallen att spara in motsvarande summa.

Fritidsansvariga Mattias Regnander står bakom utredningen, som behandlas på KUS sammanträde på måndag. Utredningens slutsats blir att det inte går att spara 400 000 kronor och samtidigt behålla kvaliteten på verksamheten.

Framöver kommer bowlinghallen dessutom att behöva investera pengar i säkerhetsåtgärder. Under hösten genomför Arbetsmiljöverket en säkerhetsöversyn av hallen, precis som myndigheten gör i landets samtliga bowlinghallar.

– Det är osäkert vad det blir för åtgärder för vår del. Vår anläggning är ganska ny men det kommer att kosta pengar, det är helt klart, säger Mattias Regnander.

Enligt utredningen kan det komma att krävas investeringar på flera hundratusen kronor endast för att uppfylla Arbetsmiljöverkets minimikrav.

Utredningen tar också upp alternativa driftsformer. Att kommunen ska sälja verksamheten i sin helhet eller lägga ut den på driftentreprenad är två alternativ som nämns.

Bör söderhamnarna vara oroliga för bowlinghallens framtid?

– Jag kan inte uttala mig om det. Politikerna kommer att bearbeta det här beslutsmässigt, säger Mattias Regnander.