Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överväg organdonation

Nu i dagarna rapporteras det mycket i media om att det finns väldigt många människor som står i kö för att få ett nytt livsräddande organ.

Annons

Jag har själv blivit transplanterad. Fick för drygt två år sedan två "nya" lungor. För min del kan man utan tvekan säga att jag har vunnit den absolut högsta vinsten som man kan vinna.

Någon eller några, som jag inte får veta något om, hade beslutat att donera organen efter att det inträffat en tragisk händelse någonstans.

Det otroliga i mitt fall var att jag inte behövde vänta på lungorna, utan under min utredning på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg så inträffade det något som gjorde att operationen kunde ske samma dygn som jag egentligen skulle åkt hem, och börjat min eventuellt långa väntan på nya lungor. Sådan "tur", för min del, kan bara inträffa en gång i ens liv. Tänk vad otroligt tacksam jag är för detta. Hade inte levt i dag om jag fått väntat för länge.

Inte för att jag önskar livet av någon människa, det måste ni som läser detta förstå men man vet aldrig vad som händer i morgon. Morgondagen är alltid ett oskrivet blad.

Jag vill med dessa ord uppmana alla som på något vis kan, och inte har några betänkligheter gällande donation, kontakta Socialstyrelsens donationsregister och anmäla att man kan tänka sig donera sina organ. Det finns ingen åldersbegränsning.

Det är lätt att göra om man har tillgång till en dator. Annars kan man säkert fråga på sin hälsocentral hur man går till väga.

Fundera inte längre utan se till att det blir gjort! Varför inte bestämma dig i dag?

Jag hade faktiskt själv anmält mig för många år sedan, innan jag blev sjuk.

Naime Storm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel