Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Övertygande, Strand

Inför nära nog fullsatta läktare, besegrade Strand Arbrå, i torsdagskvällens derby. Siffrorna talar sitt tydliga språk, 31–18 (14–7).

Annons

Det var precis en sådan derbystämning som man väntar sig vid en sådan här match. Läktarna var så gott som fullsatta, och 201 personer kunde se Strand ta sin andra raka seger i damtvåan.

Och efter en lite nervös inledning, var det sen inte någon fråga om saken.

– Det var hemmapremiär, och det känns som om vi är lite pressade och lite nervösa. Vi gör inte någon fulländad insats, framförallt inte i första. Vi tappar bort för mycket och bränner otroligt mycket lägen. På plussidan är att vi kontrar jättebra, och i stora delar av matchen har vi ett stabilt försvarsspel, säger Magnus "Tunna" Dahlin.

Det var gästande Arbrå som efter tre minuters spel ledde med 2–0. Det dröjde faktiskt ända fram till drygt tio spelade minuter innan Strand hade gått upp till 3–2.

Men efter det tog Strand bara för sig mer och mer. Allt emedan målskillnaden blev större och större, och efter 14–7 i halvtid, var det sen aldrig någon fråga om vilket som var det starkaste laget.