Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Övertygande seger för Ljusdal

Hur skulle formen vara efter ledigheten för Ljusdal?
Svaret: en övertygande bortaseger mot Valbo.

Ljusdal var spelledigt förra helgen.

Så visst fanns det lite farhågor om den tidigare formen (fyra raka segrar) skulle vara konserverad.

Än mer huvudbry fick tränaren Tomas Wennberg när lagkaptenen och mittbacken Frida Pickles lämnade återbud, och tätt inpå matchen kastade även den andra ordinarie mittbacken Amanda Hansson in handduken.

– Även om det finns fullgoda ersättare vill man ju ogärna byta bort ett fungerande mittbackspar, säger Tomas Wennberg – som fick se ersättarna Helén Bäcklin och Linnéa Svärd gå in och göra prickfria insatser.

– De skötte sig jättebra, kan Wennberg summera efter slutsignalen.

Ljusdals kunde gå till pausvila med 2–0 i ryggen. Detta efter nästan identiska mål från kanterna. Passningsläggare vid båda var Joline Löfstrand som spelade inåt bakåt till Hanna Olsson i den 27:e minuten och Sanna Signeul i 40:e.

Men det fanns ändå saker att justera till andra halvlek.

– Vårt försvar föll för tidigt i första halvlek, och vi fick därför ett lite för långt lag. I andra blev det bättre, och när Valbo flyttade upp sitt spel så hittade vi in bollar bakom deras backlinje hela tiden, säger Tomas Wennberg.

I 79:e minuten kom spiken i kistan. Helén Bäcklin rensade långt, Sanna Signeul sprang sig fri och kunde rulla in sitt andra för dagen till 3–0 för Ljusdal.

– Stabilt överlag, ingen som direkt lyste hos oss utan alla var bra, säger Tomas Wennberg – helt på det klara med att den femte raka segern för Ljusdal var rättvis.

– 13–3 i klara målchanser för oss. Det var närmare 4–0 än 3–1. Vi borde nog ha gjort en eller ett par mål till faktiskt, säger Tomas Wennberg.