Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Övertolkningar i stället för diskussion

Socialdemokraterna i utbildningsnämnden blir mer och mer isolerade och deras nu smått desperata försök att utåt visa handlingskraft med sina debattinlägg i LjP, vittnar om hur svår situationen är för dem.

De annars så fåordiga och sömniga socialdemokratiska ledamöterna i utbildningsnämnden har under den senaste veckan vaknat till liv och gett sig in i debatten om budget, Ramsjöskola och intraprenader.

Ledamöterna övertolkar och lägger egna värderingar i förslag som kommer från andra partier i stället för att ta en diskussion över blockgränserna för att komma fram till beslut som gagnar Ljusdals kommuns barn och ungdomar på bästa sätt.

Marie Mills (SRD) försök att se lösningar för Ramsjö skola har övertolkats och man har bidragit till att piskat upp en stämning som leder till debattinlägg som ”politiker diskriminerar elever”. Vi vet alla att en skolnedläggelse innebär en stor förlust för ett samhälle, att då titta på alternativa lösningar tillsammans med personal, föräldrar och invånare i Ramsjö kan aldrig vara fel.

Anne Hamrén (S) utnämner sig själv till den mest sakkunniga när det gäller intraprenader i Ljusdals kommun. Då vill jag bara påminna Ann Hamrén om hur Socialdemokraterna motarbetade tillkomsten av intraprenaden i Hybo, trots att initiativet till bildande av intraprenaden just kom ”underifrån”.

Desperat, inte genomtänkt samt populistiskt kallar Stina Mickelsson (S) och Leif Persson (S) de andra partiernas förslag på en utökad ram för UN på 4,3 miljoner kronor. Egna värderingar och övertolkningar blir återigen till sanningar som hot om massuppsägningar av chefer samt motsättningar mellan tjänstemän och politiker piskas nu upp i sann socialdemoratisk anda.

4,3 miljoner kronor är knappt 0,5 procent av kommuns totala budget. Att hitta 4,3 miljoner kronor ytterligare till UN är en fråga om prioriteringar. Vill vi satsa på en hierarkisk organisation eller vill vi att våra skattemedel ska gå till verksamheten, där bristen på läromedel, hjälp till barn med särskilda behov med mera är mycket stor.

Ordförande i UN Malin Ängerå (S) visar brist på ledarskap när hon medverkar till att bygga upp konflikter genom att utgå ifrån att människor som inte delar hennes åsikter är fördomsfulla, okunniga och populistiska.

Bodil Eriksson (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel