Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överlägsen vinnare i derbyt

Lösningen på Edsbyns anfallsproblem kan vara en omskolad mittback.

I derbyt mot Bollnäs så dominerade Jennifer Jonsson mittfältet – och ledde hemmalaget till säsongens andra seger.

– Det känns som om jag borde få spela kvar på mitten, det gäller bara att få in rätt sorts kondition i kroppen nu, säger Jennifer Jonsson.

Innan söndagens derby hade Edsbyn gjort sju mål på sex matcher. Den siffran ökades på med fyra till och tre poäng som betyder att laget för första gången lyfter i tabellen.

– Det här var en bra match för oss, vi har haft problem med vårt målskytte och i dag (läs: söndag) gör vi fyra mål och hade lätt kunnat göra fyra-fem till med lite flyt, säger Jennifer Jonsson, som satte full fart på Edsbyns offensiva spel i den första halvleken.

När Emma Edling satte 1–0 efter 13 minuter var det efter förarbete av Jennifer Jonsson, och även 2–0-målet efter 22 minuter kom efter ett fint inlägg från Jennifer Jonsson som Ida Hansson till slut stötte förbi en övergiven Petra Lif-Eriksson i Bollnäs mål.

För Jennifer blev det inga mål, en boll i ribbkrysset, och en i stolpen, var närmast. Men att mittbacken trivdes i sin nya roll på mittfältet syntes lång väg.

– Jag är riktigt nöjd med min insats. Men det är stor skillnad mot att spela mittback, man får mycket mer boll och så är det ju roligt att få anfalla mer och skjuta lite. Det är bara konditionen som måste bli bättre, man springer på ett annat sätt på mitten, säger Jennifer.

Bollnäs, laget fick knappt låna bollen under de första 45 minuterna, hade egentligen ingenting som kunde hota hemmalaget. Åsa Magnusson försökte komma loss några gånger, men några lägen skapade man inte. Edsbyn ägde matchen från start till mål.

– Det här är första matchen i år som vi kunnat styra som vi ville. Lagen vi mött tidigare har pressat oss mycket hårdare, så det var skönt att vi kunde spela med mer lugn i dag, säger Jennifer Jonsson.

I andra halvlek sjönk kvalitén på spelet när Edsbyn drog ner på tempot och bara kontrollerade. Ida Hansson gjorde 4–0 i 74:e minuten vilket också såg ut att stå sig. Då kom Bollnäs tröstmål. Therese Persson sköt en frispark som gick hela vägen in – lagets första och enda riktiga avslut under matchen.

– Det är kämpigt för oss nu, vi jobbar hela tiden i uppförsbacke, säger Bollnäs mittback Emma Roos som hade det rejält svettigt under matchen.

– Vi får dem över oss hela tiden, vi får aldrig något lugn när vi inte kan få fast bollen högre upp. Det positiva är väl att vi i alla fall kämpar hela vägen.