Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överkvalificerad för jobb?

Sökes, arbetsgivare, arbetsgivare som inte är åldersfixerade och rädda att anställa någon som är äldre och mer erfaren än de själva.

Annons

Arbetsgivare som inser att någon som redan har 30 års erfarenhet kan vara väl så kompetent som en nykläckt student vars enda erfarenhet från arbetslivet är McDonalds och det de läst om det. Arbetsgivare som förstår att erfarenhet gör att du snabbare kommer in i nya uppgifter. Arbetsgivare som tänker långsiktigt och värderar personal som faktiskt stannar kvar på jobbet och inte byter jobb så fort någon erbjuder mer i lön. Arbetsgivare som gärna lägger lite tid och pengar på att utbilda rätt person själva istället för att säga att det inte finns kompetent personal att anställa.

Den här arbetsgivaren har funnits. Frågan är var den tog vägen. Frågan är när svenska arbetsgivare tappade fokus på rätt person och istället fixerade sig på att personal måste vara ung för att kunna arbeta. När fort blev viktigare än rätt. När erfarenhet och lojalitet blev en belastning istället för en tillgång.

Finnes: 45+ man, gift, med barn tillräckligt stora för att inte kräva vab när de blir sjuka.

30 års arbetserfarenhet med ett brett spektrum. 20 år inom försäljning, 5 år inom industrin och 5 år inom utbildning. Detta mixat med personalansvar, ekonomiskt ansvar, utredningsvana, projekt etc. Som jobbat inom näringslivet och inom det offentliga. Haft chefsjobb i båda lägren. Har varit engagerad inom föreningslivet och är det fortfarande till viss mån. Samhällsengagerad.

Denne man har till dags dato varit arbetsökande i cirka sju månader. Denne man har sökt 78 olika arbeten inom sitt kompetensområde under denna tid. Denne man har inte blivit erbjuden ens en intervju. Denne man har sedan besökt en del av dessa arbetsplatser för att se vem som fick jobbet. Gå tillbaka till första stycket så förstår ni hur det gick. Denne man har också fått kryptiska svar på direkt fråga att han nog är lite överkvalificerad underförstått att han inte vill ha det här jobbet egentligen utan slutar så fort han hittar något annat. Denne man har bara sökt jobb han funnit intressanta.

Varför är denne man diskvalificerad från svenskt arbetsliv?

Bitter? Inte, bara realistisk?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel