Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Overkligt att vi är så nära"

Ted Bergström – lämnade Broberg 2013 och är 90 minuter från finalen på Friends arena.

De två tidigare brobergarna Adam Gilljam och Ted Bergström – enda söderhamnarna som fortfarande slutspelar i årets bandysäsong.

Men bara den ene kommer ha chans att höja pokalen framför sina fans efter SM-finalen, som avgörs den 16 mars på Sveriges nationalarena. Bergströms Västerås möter Gilljams Hammarby i semifinalen där den regerande mästaren har hamnat i underläge. Västeråsarna leder med 2–0 i matcher och i kväll kan de slå ut guldfavoriten.

– Vi har prickat toppformen lägligt och Bajen får inte ut så mycket. Hammarby har försökt att stjäla energi och spelat väldigt fysiskt. Och det har gynnat oss. Hellre det än att de försöker hitta en egen spellösning, säger anfallaren Ted Bergström som har gjort tre mål i semifinalserien.

Men i slutspelets förstarunda var läget tvärtom – 0–2 i matcher mot Vänersborg och det stormade utanför de grönvitas omklädningsrum.

– Det sades och skrevs att den ene och andre skulle sparkas. Kraven är väldigt höga på föreningen. Men inför den tredje matchen förstod man hur mycket som krävs i ett slutspel, för då är det en annan sport jämfört med grundserien.

Nu när laget närmar sig SM-finalen har avskedsropen tystnat och hemmamatchen i måndags lockade över 3 500 åskådare.

– Vlt:s (lokaltidningen i Västerås) liverapportering kraschade då och det är roligt att så många följer oss just nu. Och i dag åker 500 västeråsare till Zinken, det ger energi eftersom de hörs mest.

Avgör ni semifinalen redan i kväll?

– Jag försöker inte tänka på finalen. Det känns overkligt och det går inte att ta på känslan. Jag har ju aldrig varit i närheten av en SM-final förut.