Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överås intressant för villabebyggelse

Det kan bli aktuellt att bygga nya bostäder på Överåsområdet i Hudiksvall.

Nästa vecka ska kommunstyrelsen besluta om ett planprogram ska upprättas, och om allt går som det ska kan det bli byggstart redan nästa år.

Efterfrågan på centralt belägen mark för bostäder är stor i Hudiksvall. Det finns begränsade möjligheter för förtätning av stadsbebyggelsen. Kommunen har sneglat på Galgberget, men det är ett ganska osäkert kort, enligt Hans Gyllow.

– Där finns andra intressen att ha hänsyn till, bland annat mycket höga naturvärden. Det är oklart om vi kan gå vidare där. Vi letar med ljus och lykta efter områden där vi kan bygga i Hudiksvall, säger han.

Skålboområdet, norr om campingplatsen på Maln, är ett område som finns med bland de intressanta objekten, men kan av skilda skäl inte bli så stort som man hade planerat . Överås skulle vara ett attraktivt alternativ, inte minst på grund av det mycket centrala läget. Ungefär två hektar mark kan exploateras, enligt Hans Gyllow.

Just nu finns 120 sökande i kommunens tomtkö, och Överås skulle kunna lätta på trycket en aning, medger Hans Gyllow, men om området över huvud taget ska bebyggas, kan det lika gärna bli flerbostadshus eller radhus som villor.