Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överambitiös övervakning

Jag började skratta redan när jag såg rubriken "Krafftag mot rökningen på skolan", i HT (2/9) och jag lovar er, jag skrattar fortfarande.

Jag började skratta redan när jag såg rubriken "Krafftag mot rökningen på skolan", i HT (2/9) och jag lovar er, jag skrattar fortfarande.

Från och med 1 september förbjöd EU 100-wattslamporna, så det var nog en energilampa som tändes ovanför huvudet på någon av de (icke-rökande?) som styr på skolan.

Till skillnad från mycket annat– där det är mycket snack men lite verkstad – fick personen igenom sin idé, så när terminen startades, möttes elever och personal av en anställd (?) rökvakt (svenska akademins ordlista fylldes just på med ett nytt ord) iförd neongul reflexväst, som ska patrullera på området i nio timmar (!) för att med vänlighet fösa bort de som ens har minsta lilla tanke på att bryta mot regeln.

Att rökning inte leder till något positivt vare sig för den som röker eller den passiva omgivningen, vet vi nog alla – rökare som ickerökare – redan alltför väl. Och regler är regler. Men, snälla någon – var det inte ett lite väl ambitiöst sätt att finna lösning på problemet och få laglydiga elever och personal?

Personal som väl borde föregå med gott exempel och vara förebilder, men tydligen finns det de som inte är ett dugg bättre själva när röksuget sätter in.

Jag anser att det finns andra områden inom skolans värld som är redan är, eller håller på att brista, och att det är där resurser borde sättas in.

Maria Sågå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel