Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 620 drabbade av strömavbrott i Hälsingland

Under natten till torsdagen inträffade strömavbrott på flera håll Hälsingland. Som mest var över 620 hushåll drabbade.

Annons

Vid 00.15-tiden blev 271 av Ellevios abonnenter utan ström. Flest drabbade var det i området omkring Färila och Kårböle, där 244 hushåll var utan el. Även 27 hushåll omkring Ljusdal och Ramsjö var strömlösa.

Ellevio uppgav i sin driftinformation att de skickade ut personal för att lokalisera och reparera felet och vid 04-tiden var det åtgärdat och elen var åter i Ljusdals kommun. Det strömavbrottet orsakades av ett träd som hade fallit över en elledning.

Vid 01.45-tiden blev det även strömavbrott i delar av Bollnäs och Söderhamns kommuner, där 286 hushåll i Rengsjö drabbades, liksom 15 hushåll i Norrala, Trönö, Bergvik och Mo.

Ellevio beräknar att elen ska vara tillbaka hos samtliga hushåll vid 05.45-tiden.

Ytterligare ett strömavbrott drabbade delar av Alfta och Ovanåker vid 04-tiden på torsdagsmorgonen. 51 hushåll uppges vara strömlösa. Ellevios beräknade sluttid är vid 08-tiden.

Vid klockan 07 torsdagen var strömmen tillbaka i både Alfta, Ovanåker och Rengsjö.

Läs också: Risk för ishalka och hårda vindar – SMHI går ut med varning