Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovationer för eldpallkojerevy

Så många gånger tidigare bejublade Skästrateatern bjöd under torsdagskvällen publiken på en succérevy.

Redan när den gamla storklockan ringer in till fösta aktens början slår teatergruppen an en känsla av mystik och seriositet. Inhysta i den relativt nybyggda eldpallkojan i på Skästrabergets norra fot.

Kojan ska rymma en 100 personer stor publik och det fick den under kvällen tillfälle att göra ty varje bänkgrad var full. Redan i våras inleddes revyframförandet i eldpallekojan och mycket av torsdagskvällens material var hämtat från den tidigare föreställningen.

Men lika bra och träffsäkra var ändå de korta delarna som tillsammans utgjorde revyn.

Revyn bygger på händelser och årtal. I pausen berättar regissören Sofia Lindström att händelserna har inträffat just på de årtal som skådespelarna under pjäsens gång yttrar. Dessa sammanvävs aldrig, inte heller löper de i kronologisk ordning. Men när berättelserna samlas under taket i eldpallekojan faller de på ett visst sätt ihop på rätt sätt.