Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovarsamt inlägg i vargfrågan

Svar till Roger Olsson (30/9).

Svenska rovdjursföreningen handskas ovarsamt med sanningen igen. Vi skickade ett pressmeddelande till Häsingetidningar om att vi avbryter samarbetet med förankring av inplantering, inventering och skyddsjakt av varg samt att vi accepterar högst ett revir i länet. Meddelandet undertecknades utifån att vi är en medlemsorganisation och inget annat. Roger Olssons svarar med att anklaga oss för att låtsas företräda landsbygdsbefolkningen. Lite märkligt i sammanhanget är att rovdjursföreningen som har blott cirka 3 500 medlemmar (Jägareförbundet 180 000) ofta försöker inbilla läsaren att de företräder hela Sveriges befolkning!

Statistik kan man läsa som f-n läser Bibeln om man vill. Det har varit många undersökningar under åren. Vad man kan utläsa av dessa är att ju närmare vargen man bor desto mer negativt inställd är invånarna. Det vill säga behöver man inte ta konsekvenserna är det lätt att vara positiv. Dessa problem finns inte bara i Sverige utan även i andra länder där man har varg.

80 procent av riksdagsledamöterna röstade ja till paketet med genetisk förstärkning och licensjakt på varg. Men tydligen har Svenska rovdjursföreningen och Naturskyddsföreningen svårt att finna sig i demokratiskt fattade beslut. I stället springer man till EU via kattluckan!

Berit Bodin, ledamot Jägareförbundet Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel