Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovårdade tomter anmälda

Tre privatpersoner får i dagarna information om att deras ovårdade tomter ska inspekteras. I ett fall har klagomålen pågått i över tio år.

På en av de tre tomterna finns bland annat skrotbilar, däck, badkar, rivningsmaterial och annan bråte. Flera grannar har klagat på hur det ser ut och hoppas att någon kommuntjänsteman ska kunna ta tag i saken.

I ett annat ärende har en anonym anmälare ringt in, och i det tredje fallet har fastighetsägaren redan 2001 anmodats att röja upp på sin tomt.

Nu har kommunen meddelat de tre fastighetsägarna att det ska bli inspektion, eftersom det kommit in klagomål. Om personerna själva önskar vara med vid inspektionen ska detta meddelas, annars kommer någon från plan- och byggenheten att göra ett besök inom tre månader när det passar in i schemat.

Om handläggaren som gör tillsynsbesöket bedömer att det behöver städas upp skickas en beskrivning av vad som krävs ut, och om den stökiga tomten inte åtgärdas kan det bli frågan om vite till kommunen.