Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oväntat nederlag mot Falkenberg

Nästintill oslagbare Jon Persson dubblade sin förlustskörd.

Annons

Det var kvällen då Suif skulle säkra slutspelsplatsen och hålla jämna slag med Halmstad i kampen om andraplatsen i pingisligan – som gör att laget står över den kommande kvartsfinalen.

Men – torsdagen slutade tvärtom.

Seriens i särklass formstarkaste spelare – söderhamnaren Jon Persson med kvoten 16–2 – inledde lagmatchen med att överraskande förlora mot den nyblivne U20-mästaren Alexander Franzén. Så länge bollarna avgjordes snabbt hängde inte hallänningen med i Perssons explosiva tempo. Men fler och fler dueller innehöll längre slagväxlingar och hemmaspelaren blev stressad. Och Franzén segrade med 11–8 i femte och avgörande set i den publikvänliga matchen.

Strax låg Suif under med 0–2 efter Harmeet Desais 3–1-vinst mot Hampus Nordberg. Indiern spelade behärskat och tvingade ofta suifaren att stressa iväg sina slag.

– Det blev en matchbild som inte passade Hampus och samtidigt spelade Harmeet bra, säger Peter Blomquist.

Hoppet om vändning etablerade Viktor Brodd när han med aggressivt returspel och fantastisk backhandträff överlistade klurige Robert Eriksson. Men tron på två hemmapoäng raderades vid Perssons möte med Desai.

4–11 i skiljeset blev 3–1 i matcher till Falkenberg. Och efter matchbollen rusade en ilsken och besviken Jon Persson till omklädningsrummet.

– Han är inte van vid det här eftersom det har gått så bra för honom både i Frankrike och i pingisligan. Han blir för stirrig och måste lära sig att kämpa mer när det inte flyter på som vanligt, säger Peter Blomquist.

Nu tappar Suif i tabellen och ligger två poäng efter Halmstad som tog över den viktiga andraplatsen. Och i nästnästa omgång möts just de båda topplagen.

– Men om vi vinner mot dem tror jag att vi tar över och behåller den positionen, säger Viktor Brodd.