Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oväntat namn på FP:s lista

Byggnadsnämndens ordförande toppar Folkpartiets lista till kommunfullmäktige. På fjärde plats finns Arne Jansson, tidigare Ny Demokrati.

I början på 90-talet var Arne Jansson riksdagsledamot för Ny Demokrati. Han var även ledamot i partistyrelsen. Nu är han fjärde namn på FP:s lista. I dag har partiet två mandat i kommunfullmäktige.

Ordförande Gunnel Nordin, själv på tredje plats, förklarar att partiet hade en öppen nominering och att det var länge sedan Arne Jansson var med i Ny Demokrati.

– Vi har inte råd i ett sådant litet parti att nobba någon när den personen ställer upp på våra värderingar. Han är en duktig skribent och duktig på mycket annat, säger hon.

Annars hade hon gärna sett några yngre kandidater överst på listan, men det har varit svårt att hitta kandidater.

– Det var ingen som ville. Vi har frågat varenda människa i partiet, men vad gör man?

Delvis har det med familjesituationen att göra, menar Gunnel Nordin.

Ann Berg, byggnadsnämndens ordförande och första namn på listan, håller med henne.

– Vi har några yngre längre ner på listan och det hade varit jättekul om vi hade fått de unga på de första platserna, då hade vi ställt våra platser till förfogande.

Hon berättar att de hade hoppats att en yngre medlem som är egenföretagare skulle ställa upp som första namn, men att personen kom fram till att det inte skulle gå att hinna med både företaget, familjen och det politiska arbetet.

– Vi får hoppas att de unga vill ställa upp i framtiden. Det krävs förnyelse i partiet, säger Ann Berg.

Ett nytt namn på listan är Pehr Backström på andra plats.

De tio första namn på Folkpartiets lista är följande: Ann Berg, Njutånger, Pehr Backström, Hudiksvall, Gunnel Nordin, Njutånger, Arne Jansson, Hudiksvall, Daniel Johnsson, Hudiksvall, Carina Ericsson, Hudiksvall, Martin Viklund, Forsa, Lars Sjögren, Njutånger, Birgitta Peräinen, Iggesund och Sören Nohrberg, Njutånger.