Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oväntad hjälte när Strand vann

Tremålsledningen togs ikapp.
Men Strand fick ändå sista ordet i 4–3-segern borta mot Hille.
Inhoppande Fredrik Näsman blev oväntad matchhjälte i slutminuterna.

Efter elva minuter av första halvlek hade Strand tagit ledningen med 3–0. En stor ledning, men inte ointaglig skulle det visa sig.

Innan pausvilan hade Hille reducerat två gånger och i den 70:e minuten kom 3–3-målet.

Då klev han fram. Den oväntade matchhjälten, tränaren Fredrik Näsman.

– Vi har haft mycket skador och sjukdomar så Fredrik var med på bänken. I och med att han är så nickstark fick han hoppa in på topp, säger Strands huvudtränare Robert Örnehag.

Det var ett byte man inte behövde ångra. Efter några hörnor och halvlägen kom chansen. I den 88:e minuten damp bollen ner framför fötterna på Fredrik Näsman som dundrade in 4–3-målet. En oväntad matchhjälte som säkrade tre poäng för Strand.

– Det var otroligt skönt och verkligen oväntat, men han har gjort det förut. Det var en pärs utan dess like att följa matchen från sidlinjen, säger Robert Örnehag.

Redan från start av första halvlek såg Strand ut att gå mot en komfortabel seger. Redan i den andra minuten kunde Cihan Sener rulla in ledningsmålet i öppen bur.

Efter tio minuter slog Kristian Johansson Fantenberg in en hörnretur och bara minuten senare tryckte Jonas Tewelde in 3–0.

– Första kvarten var vi fullkomligt överlägset. Då kändes det som om vi skulle vinna med 10–0, säger Robert Örnehag som dock fick se Hille reducera två gånger om, innan kvitteringen i andra halvlek.

– Vi gick från vår absolut högsta nivå till vår absolut lägsta nivå under den här matchen. När Hille smackat in 3–3 var vi i brygga och det kändes som att de skulle ta över.

Med två raka segrar i ryggen går nu Strand till sommarvila. Nykomlingen har skrapat ihop 18 poäng och hänger med i toppen av tabellen.

– Vilan kommer otroligt lägligt. Den här veckan har inneburit sex poäng och det känns jättebra inför sommarträningen, säger Robert Örnehag.