Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovanligt ovisst i Sandviken

/

Schlagerveteranen Andreas Johnson, hiphoplegendaren Dogge, musikalstjärnan Hanna Lindblad, popstjärnan Anna Maria Espinosa och folkmusikern Kalle Moraeus. Det är ett spretigt men spännande startfält som ställer upp i Melodifestivalens andra deltävling.

Annons

Årets första schlagerdrabbning i Örnsköldsvik gav inga entydiga svar om vad tv-publiken vill ha i år. Och när deltävlingen i Göransson Arena i Sandviken dessutom saknar favoriter vid sidan om veteranen Andreas Johnson, blir fältet vidöppet och utgången ovanligt oviss.
Hiphoplegendaren Dogge i samspel med Andra Generationen, gruppen som fick den försmädliga femteplatsen i sin deltävling 2008, kan det vara ett favoritämne? Kanske, åtminstone om låtens betoning ligger på Andra Generationens balkanrytmer och inte den forna Latin Kings-stjärnans hiphopbeats, rap har hittills rönt få framgångar i Melodifestivalen.

ett oprövat kort. Hon har gjort succé i flera stora musikalroller, men som sångerska är hon okänd. Och framgången för musikalkollegan Anders Ekborg uteblev i första deltävlingen, kan det vara ett dåligt tecken?
Soulartisten Pauline blev till mångas stora överraskning årets sista joker, förväntningarna låg på ett mer välkänt namn, och det har ryktats om att flera kvinnliga stjärnor tackat nej. Återstår att se om Christer Björkman visste vad han gjorde när han gav Pauline platsen.

verkar riktigt klart inför lördagen är att Dolph Lundgren kommer att saknas i rutan. Hollywoodstjärnan gick rakt genom rutan med sin stela, kaxiga och samtidigt ödmjuka programledarstil i premiären, men SVT har meddelat att skådespelaren endast ska medverka i förinspelade inslag på lördag kväll. Ansvaret på de övriga programledarna Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw ökar utan tvekan.

Mer läsning

Annons