Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovanåkers kommun återkallar varsel

Ovanåkers kommun tar nu tillbaka det varsel man lade första april i år och som omfattade 37 tjänster. Kommunen har hittat andra lösningar för 29 av tjänsterna, så det är egentligen totalt åtta varslade tjänster som behöver tas tillbaka.

Men detta betyder inte att personalbemanningen blir den samma inom kommunen. Det kommer nu att uppstå luckor främst inom barn och ungdom och inom det sociala, när anställda går i pension och tjänsterna inte kommer att återbesättas. Det är på det sättet kommunen har valt att lösa kravet på att dra ner på sin personalstyrka.

Fem tjänster av de 37 kommer inte att återbesättas, när de anställda går i pension vid 65 eller 67 års ålder. 15 heltidstjänster, fast fler personer, försvinner genom kommunens särskilda pensionslösning där anställda erbjuds att gå i pension i förtid på vissa villkor och tjänsterna inte återbesätts.

I övrigt är personal varslade och redan uppsagda och har även slutat av egen kraft.