Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare stulna verk

/
  • Madrassvaren är ett av de textilcollage som har försvunnit från utställningen i Edsbyns bibliotek. Biblioteket har nu tvingats plocka ner utställningen.

Fem konstverk av Anderserik Sköld har nu försvunnit från utställningen i Edsbyns bibliotek. Man misstänker nu att textilcollagen har blivit stulna. Först försvann tre collage och sedan ytterligare två under tisdagen.

Annons

Då beslutade man från bibliotekets sida att plocka ner utställningen. Det var någon gång mellan tio över två och halv tre på eftermiddagen som ytterligare två textilcollage försvann.

– Det har aldrig hänt tidigare. Det känns fruktansvärt att biblioteket inte kan ha en utställning utan att någon står på vakt hela tiden, säger bibliotekschef Inga-Lill Embretsen.

– Vi har gjort en polisanmälan, säger utställningsansvarig Leif Nordlöf vid biblioteket.

– Det känns som någon har fått en fix idé. Det är svårt att veta vad som ligger bakom. Det kan inte vara lätt att sälja dom, säger Inga-Lill Embretsen.

Under december månad skulle textilcollage av Edsby-konstnären Anderserik Sköld visas i Edsbyns bibliotek. Totalt var det 20 verk som hängdes upp i biblioteket.

Men nu fattas Mångs härbret, Älvkarhed, Flicka på gunga, Madrassvaren, Orre och Renhjord.

Mer läsning

Annons