Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Voxnabruk får en mack

/
  • Vi vill även arbeta för att Voxnabygden får en servicepunkt, där man kan serva turister och tillhandahålla internet, konstaterar utvecklingsgruppens Åsa Pettersson, Christoffer Karlström, Viveka Danielsson och Björn Herlin.
  • Under informationskvällen presenterades denna bild på en containermack. I Voxnabruk skulle man ha en tank som rymmer 20 kubik bränsle.
  • Bygdegården i Voxnabruk fylldes på tisdagskvällen med besökare som ville veta mer om planerna på en mack i Voxnabruk.
  • Här intill Woxna livs kommer den nya containermacken att ställas upp. Man kommer att hyra en markbit på 2 000 kvadrat av Bergvik skog.

Voxnabruk är på väg att få en containermack. Voxnabygdens egen utvecklingsgrupp informerade om planerna häromkvällen.

Annons

– Vi fick många frågor. Jag uppfattade att ingen av de cirka 50 besökarna var negativ. Spontant har vi redan fått några som lovar att sponsra macken, säger Viveka Danielsson för gruppen

Frågorna handlade bland annat om man kan rädda macken om affären går i konkurs, hur beskattas sponsring och kan storkonsumenter få någon slags rabatt på bränsle.

– Jag kände att vi uppskattades för det jobb vi gör och många stannade kvar och frågade enskilt kring macken. Nu känns det bra. Vi ska ses på måndag och sedan har vi ett möte med kommunen inbokat, säger Viveka Danielsson.

Målet är att macken ska vara på plats i juni 2013.

Det är nu tre år sedan bensinpumparna vid Woxna livs försvann. Sedan dess har det funnits en dröm om att bensinförsäljningen skulle kunna komma tillbaka.

En containermack visade sig vara en lösning. Man placerar en tank på en platta på marken och i anslutning till den en bensinpump. I till exempel Ängebo mellan Delsbo och Ljusdal finns denna typ av mack och den har utvecklingsgruppen varit och studerat.

Själva bränsleanläggningen kostar 465 000 kronor plus moms. Förberedelsearbetet gräva och gjuta beräknas kosta cirka 67 000 kronor.

Drygt 379 300 kronor räknar gruppen få i bidrag från länsstyrelsen. Kommunen har gett ett muntligt löfte på 110 000 kronor.

Mer läsning

Annons