Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Voxnaborna ordnar loppis på söndag

/
  • Monica Runesdotter och Kerstin Elg bjuder in till hemma-hos-loppis i Voxna på söndag. Bortåt ett 20-tal loppisar håller öppet samtidigt.
  • Grejer, prylar, saker, ting, objekt... Precis som det ska vara på en loppis.ra människor.

I fjol blev loppisdagen en succé. På söndag är det dags igen. Voxnaborna går samman och ordnar hemma-hos-loppis i bortåt ett 20-tal hem.

Annons

Det började i fjol i Dalkarlsbo. Byborna gick samman och ordnade loppisar i sina hem.

- Det gick kanonbra, berättar initiativtagaren Kerstin Elg. Det var över hundra bilar som körde på vägen. Och de flesta som kom sa: Det här borde ni göra varje år.

Sagt och gjort. Tills i år bildades en loppisgrupp och man skickade ut en inbjudan inte bara till Dalkarlsbo utan även till byarna runtomkring. Och intresse fanns...

- Det var många som ville hänga på. Nu är vi nog mellan 17 och 20, tror Kerstin.

Självklart blir det loppis i Dalkarlsbo men också i Voxna stationssamhälle, Voxnabruk, Uvabo med flera platser. Även Gruvgården, Gymåsen, håller öppet.

På varje loppis finns kartor utlagda så man hittar till alla andra loppisar. Vid vägen ska det finnas gula skyltar och stjärnor.

Monica Runesdotter, i Voxnabruk, är en av dem som håller öppet.

- Jag säljer allt mellan himmel och jord, säger Monica. Mycket 70-tal och många klockor.

- Vi kallar det hemma-hos-loppis i Voxna, säger Kerstin. Och det jag tycker är allra roligast är ju mötet med andra människor.

Mer läsning

Annons