Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinterspel vid skolan

/
  • En av barnens favoriter är curling med riktiga curlingstenar och sopar på ishockeyrinken intill skolan. Här är det Alice Eriksson och Oliver Blomberg som är i farten.
  • Under
  • En annan favorit bland barnen var mattracet. Barnen åkte ner från kullen vid skolan och ut på en åker. Gustav Lindsmyr gör ett nytt försök.
  • I Runemoskolan hjälper de större barnen de mindre. Det fanns flera exempel på det under denna dag. Kevin Lind får hjälp av Alfred Lindsmyr.

Det årliga Vinterspelet har arrangerats vid Runemoskolan. Det blev en dag med stort engagemang och glädje, skratt, solsken, svett, tårar, samverkan och gemenskap.

Annons

I vinterspelet är barnen från förskoleklass till 6:an indelade i sina fem faddergrupper: Älgarna, Lodjuren, Björnarna, Vargarna och Rävarna.

Eleverna som går i 6:an har schemat för dagen och ansvarar för att hålla ihop gruppen och hjälpa de yngre barnen. Hjälpsamheten och samarbetet var stort denna dag.

Grenarna i vinterspelet är tipsrunda runt skolans fina gård och närområde, "skidskytte" där barnen åker längdskidor runt fotbollsplanen och sedan kastar ner bollar, som ligger på koner, med ärtpåsar.

Ett exempel på elevsamarbetet var när en sjuåring fick problem med att överdelen på overallen åkte ner eftersom den var knuten runt midja. Då åkte 12-åringen i gruppen helt enkel efter honom i skidspåret och knöt igen overallen åt honom, så han kunde skida vidare.

Nästa gren var curling med riktiga curlingstenar och sopar på hockeyrinken vid skolan, en av barnens favoriter. Sedan åkte man mattrace från kullen på skolgården ut på åkern bakom skolan. Även den grenen är en av barnens favoriter.

På planen utanför skolan spelade man också vinterfotboll i flödande solsken, en del i bara t-shirt efter alla svettiga aktiviteter i vårsolen.

En paus togs efter tre grenar där alla, barn, personal och föräldrar åt nygrillad varmkorv som två av personalen grillat på grillplatsen i skogsdungen bakom skolgården.

Mer läsning

Annons